Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gegrilde tonijnsteak met gewokte groenten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Chinees, oosters
Kenmerken: Slank, vis, roerbakken
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 moten tonijnbiefstuk à 200 gram
1-2 eetlepels limoensap
3 eetlepels arachideolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stukje gemberwortel, fijngehakt
1 rode of oranje paprika, in reepjes
200 gram sugarsnaps
150 gram kastanjechampignons
75 gram taugé
4 lente-uitjes in reepjes van ca. 4 cm lengte
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Wrijf de tonijnbiefstuk in met 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel olie en laat dit ca. 10 minuten intrekken. Verwarm de grillpan voor tot hij gloeiend heet is en rooster de tonijn in ca. 5 minuten mooi en bruin en van binnen rosé, keer hem halverwege.
  2. Verwarm intussen de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de knoflook, gember, paprika, sugarsnaps en champignons op hoog vuur in ca. 3 minuten beetgaar. Voeg de tauge en lente-uitjes toe en bak ze niet langer dan 1 minuut mee. Roer de sojasaus en 1 eetlepel limoensap erdoor.
  3. Bestrooi de tonijn met zout en peper.
  4. Verdeel de groenten over 2 borden, leg de tonijnmoten erop en bestrooi met sesamzaadjes.
     
Lekker met: -