Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Eton Mess
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Engels
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
225 gram frambozen (diepvries)
50 gram fijne kristalsuiker
450 gram aardbeien, kroontjes verwijderd en in vieren
150 ml slagroom
150 ml griekse yoghurt
40 gram meringues, verkruimeld
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm in een steelpan de bevroren frambozen met de suiker op zeer laag vuur tot ze sap vormen. Laat afkoelen. Pureer de frambozen kort met de staafmixer en wrijf door een zeef zodat de pitjes achterblijven.
  2. Klop de slagroom lobbig (niet stijf). Doe de aarbeien, slagroom, yoghurt en meringues in een kom. Schep alles snel en losjes door elkaar. Schep dan de frambozenpuree met een korte beweging door het mengsel zodat een marmereffect ontstaat.
  3. doe het mengsel direct in vier coupes en serveer direct.
     
Lekker met: -