Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Maaltijdsalade met geitenkaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, oven, slank, vegetarisch
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
200 gram sla naar keuze (bv. Rucola, eikenbladsla)
2 plakken zachte geitenkaas
250 gram kerstomaatjes, in vieren
½ komkommer, in de lengte in vieren, in plakjes
100 gram walnoten, in stukjes
2 theelepels honing
2 eetlepels balsamico azijn
5 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg de geitenkaas op wat bakpapier ca. 10 minuten onder de grill, totdat de kaas zacht is en bruin begint te kleuren.
  2. Verdeel de sla, kerstomaatjes en komkommer over twee borden.
  3. Klop een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de dressing over de salade.
  4. Verdeel de walnoten over de salade.
  5. Geitenkaasjes uit de oven halen en per bord twee kaasjes op de salade leggen.
     
Lekker met: -