Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Paddestoelen-abrikozen strudel met portsaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Vegetarisch, hartige taart, oven
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
75 gram gedroogde abrikozen
1 kleine prei
150 gram grotchampignons
150 gram oesterzwammen
50 gram boter
1 teentje knoflook
2 theelepels tijm
250 ml crème fraîche
zout
peper
2 dl grapefruitsap
2 dl witte port
2 eetlepels zaanse mosterd
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 ei
2 eetlepels bloem om te bestuiven
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Abrikozen goed wassen en in kleine stukjes snijden. In steelpan 2 dl water met abrikozen aan de kook brengen. Abrikozen in vocht ca. 10 minuten laten afkoelen. In zeef laten uitlekken.
  2. Intussen prei schoonmaken, wassen en in hele dunne reepjes snijden.
  3. Champignons en oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. Oesterzwammen in reepjes snijden.
  4. In koekepan boter verhitten. Prei ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignonplakjes en oesterzwammen toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
  5. Abrikozen, tijm en een ½ bekertje crème fraîche aan paddestoelmengsel toevoegen. Mengsel nog ca. 3 minuten op hoog vuur laten koken tot vocht verdampt is. Vulling op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen.
  6. In steelpan grapefruitsap, port, mosterd, paprikapoeder, bouillonpoeder en rest van crème fraîche al roerend aan de kook brengen. Ca. 15 minuten zachtjes laten koken tot licht gebonden saus ontstaat. Portsaus laten afkoelen.
  7. Oven voorverwarmen op 225°C.
  8. Bakplaat bekleden met bakpapier.
  9. Deegplakjes op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een zeer dunne rechthoekige lap van 30 x 20 cm.
  10. In kommetje ei loskloppen
  11. Vulling als een worst in lengte op het midden van de deeglap scheppen. Aan korte zijde van de deeglap ca. 4 cm. vrijlaten, aan lange zijde ca. 10 cm. Eerst korte kanten over vulling vouwen. Vervolgens lange kanten over vulling vouwen zo dat uiteinden elkaar ca. 2 cm. overlappen. Naad vastplakken met water.
  12. Strudel voorzichtig op bakplaat leggen met naad naar beneden. Zijkanten iets naar beneden drukken. Studel bestrijken met ei. In midden van oven strudel in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  13. Intussen portsaus al roerend opnieuw verwarmen.
  14. Strudel overdwars in 4 gelijke stukken snijden en over borden verdelen. Saus erbij serveren.
     
Lekker met: Groene salade