Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Couscous met shoarma
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram couscous
400 gram shoarmavlees (ik adviseer meer vlees te nemen)
4 paprika's in verschillende kleuren, in stukjes
1 citroen
½ zakje verse munt à 15 g, fijngesneden
3 bosuitjes, in ringetjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. In wok 2 eetlepels olie verhitten en vlees 5 minuten op hoog vuur roerbakken. Paprikareepjes door vlees scheppen en nog ca. 3 minuten meebakken.
  3. Citroen schoonboenen. Schil fijn raspen en citroen uitpersen.
  4. Door couscous 2 eetlepels olie, citroensap en -rasp, munt en bosuitjes scheppen. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. Couscous over vier borden verdelen, shoarmavlees erop scheppen.
     
Lekker met: Groene salade