Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gemarineerde biefstuk met chilipompoen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 165 minuten
Keuken: Japans, Oosters
Kenmerken: Slank, rundvlees, oven
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 biefstukken van 150 gram
zout
versgemalen zwarte peper
6 eetlepels teriyakimarinade (Kikkoman)
stukje gemberwortel van 2 cm
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zoete rode chilisaus
600 gram pompoen, geschild en in blokjes
150 gram sugar snaps, afgehaald
250 gram kastanjechampignons, in plakjes
2 plukken alfalfa
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Bestrooi de biefstukken met de versgemalen peper en besprenkel met de teriyakisaus. Laat de marinade ca. 2 uur intrekken.
  3. Rasp de gemberwortel met een fijne rasp tot pulp. Meng de gemberpulp met 1½  eetlepels van de olie en met de chilisaus. Schep het sausje en de pompoen in een ovenschaal goed door elkaar. Rooster de pompoen in ca. 15 minuten in het midden van de oven gaar, schep de blokjes af en toe om.
  4. Blancheer de sugarsnaps ca. 4 minuten in ruim water met zout. Schep ze door de pompoen en rooster alles nog ca. 6 minuten in de oven.
  5. Haal intussen de biefstuk uit de marinade (bewaar deze) en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Bestrijk een antiaanbak koekenpan met de rest van de olie en verhit de pan. Bak de biefstukken aan beide kanten in ca. 4 minuten rosé. Haal ze uit de pan, voeg de paddestoelen toe en roerbak ze in ca. 2 minuten goudbruin. Blus af met 2 eetlepels van de marinade en warm de paddestoelen nog even goed door.
  7. Serveer de biefstuk met de champignons, chilipompoen en alfalfa.
     
Lekker met: -