Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gemarineerde rosbief met rode portsaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 1530 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Rundvlees, slank, oven
Bron: AH Kookschrift
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 dl zonnebloemolie
1 dl olijfolie
4 eetlepels zeer fijngesneden gemengde kruiden (zoals basilicum, peterselie)
½ eetlepel scherpe mosterd
1 eetlepel balsamico azijn
zout
peper
rosbief van ± 1,2 kilogram
1 sjalotje fijngesneden
2 dl rode port
4 dl vleesfond
1 dl slagroom
50 gram ijskoude boter in blokjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Begin 24 tot 36 uur van tevoren: meng de olie, kruiden, mosterd, azijn, zout en peper tot een marinade en doe dit in een waterdichte plastic zak. Leg de drooggedepte rosbief in de marinadezak, sluit goed af en rol de rosbief goed door de marinade. Leg de rosbief tot gebruik in de koelkast. Rol de zak regelmatig om.
  2. Bak in en steelpan het sjalotje 3 minuten zachtjes. Voeg de port toe en laat het ± 1 minuut koken. Voeg de fond toe en laat de saus ± 20 minuten tot de helft inkoken. Voeg de room toe, kook nog ± 5 minuten zachtjes door en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Haal de rosbief ± 2 uur van tevoren uit de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 185°C.
  5. Neem de rosbief uit de marinade en bestrooi hem met zout en peper.
  6. Verhit 3 eetlepels van de marinade in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur rondom bruin. Leg de rosbief in een ingevette braadslee en bak hem in de oven 20-25 minuten rosé. Neem de rosbief uit de oven en laat hem afgedekt onder aluminiumfolie 10-15 minuten rusten.
  7. Verwarm ondertussen de saus, maar laat deze niet koken. Klop de blokjes boter krachtig door de saus.
  8. Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer met de saus.
 
TIP: Bind de saus eventueel met wat aardappelmeel of maïzena.
     
Lekker met: Knolselderij-pompoenpuree (zie bijgerechten op deze website)