Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tarte tatin van witlof
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Hartige taart, slank, vegetarisch, oven
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 struikjes witlof
25 gram boter
1 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels poedersuiker
50 gram geraspte belegen kaas
4 plakjes bladerdeeg
125 ml crème fraîche
3 takjes peterselie
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Haal de blaadjes van de witlof. Verhit ca. 20 gram boter in een koekenpan. Bestrooi de witlof met de tijm en bak de blaadjes ca. 6 minuten, af en toe omscheppen. Poedersuiker erover strooien en nog ca. 2 minuten bakken.
  3. Witlof in vergiet scheppen en vocht opvangen.
  4. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  5. Taartvorm met aluminiumfolie bekleden en invetten met de rest van de boter. Witlof in de vorm leggen. Kaas over de witlof strooien. Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 24 cm. Deeg over witlof leggen, randen rondom tegen zijkant aandrukken. Met vork gaatjes in deeg prikken. Taart in midden van oven in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  6. Intussen opgevangen witlofvocht mengen met crème fraîche. Peterselie erboven fijn knippen en op smaak brengen met zout en peper.
  7. Taart uit oven nemen. Platte (ovenvaste) schaal op de taart leggen, samen keren en taart uit vorm laten glijden. Aluminiumfolie verwijderen. Sausje apart erbij geven.
     
Lekker met: -