Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Ciabatta met tonijn, ei en paprika
Menugang: Lunchgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Brood, vis
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 potje gegrilde paprika's (295 g), uitgelekt
15 gram basilicum , alleen de blaadjes
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel mayonaise
2 eieren, hardgekookt
1 ciabatta met olijven
1 blikje tonijn in olijfolie (160 gram), uitgelekt
¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Pureer de helft van de paprika's met het basilicum, de rozemarijn en mayonaise met de staafmixer tot een fijne crème. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de rest van de paprika's in reepjes.
  3. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  4. Snijd de ciabatta open en bestrijk de onderste helft met de paprikacrème.  
  5. Haal de tonijn los met een vork. Beleg de ciabatta met de paprikareepjes, plakjes ei, tonijn en sla. Leg de bovenste helft van het brood erop en snijd in 4 gelijke stukken.
     
Lekker met: -