Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Caesar salade met krokante kip en croutons
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Amerikaans
Kenmerken: Maaltijdsalade, kip
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 (oude) witte boterhammen
7 eetlepels olijfolie
1 ei
versgemalen zwarte peper
zout
250 gram kipfilet, in blokjes
4 ansjovisfilets, in olie
1 teen knoflook, geperst
4 eetlepels mayonaise
½ citroen
1 kropsla, blaadjes schoongemaakt
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
½ komkommer, in de lengte in vieren, in plakjes
50 gram Parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maal 2 witte boterhammen in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de andere 2 witte boterhammen in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 eetlepels olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
  3. Klop in een diep bord het ei los met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Leg in een ander diep bord de broodkruimels. Haal de blokjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.
  4. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal en meng de knoflook en de mayonaise erdoor. Knijp de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing.
  5. Snijd de overige 2 ansjovisfilets in kleine stukjes. Schep de sla, tomaatjes en komkommer door de dressing en verdeel over de borden. Leg de plakjes kip, de croutons en de stukjes ansjovisfilets erop, verdeel de Parmezaanse kaas erover.
     
Lekker met: -