Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gebakken kabeljauw met romige witlof en mosterd
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 kilo witlof
50 gram boter
1 theelepel suiker
2½ dl slagroom
2 theelepels grove mosterd
peper
zout
4 stukken kabeljauwfilet à 150 gram
2-3 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kern uit struikjes witlof snijden en struikjes in ringen van ca. ½ cm snijden. 25 gram boter in pan met antiaanbaklaag smelten. Witlofringen toevoegen en al omscheppend zonder kleuren 5 minuten bakken. Suiker en slagroom toevoegen en geheel 10 minuten zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met mosterd, peper en zout.
  2. Intussen kabeljauw met keukenpapier droogdeppen, met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. Olie en 25 gram boter in koekepan met antiaanbaklaag verhitten en hierin de filets 6-7 minuten gaar en goudbruin bakken.
  3. Witlof over 4 borden verdelen en hierop kabeljauw leggen. Strooi er eventueel wat fijngeknipte peterselie over.
     
Lekker met: -