Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Fijne appelkoek
Menugang: Nagerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
200 gram boter of margarine
200 gram fijne suiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
sap van een halve citroen
3 kleine appelen (bijvoorbeeld Jonagold)
abrikozenjam
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Klop in de keukenmachine de boter tot een romige substantie. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Roer er één voor één de eieren door (voeg pas een volgend ei toe als het vorige geheel is opgenomen). Voeg het citroensap toe. Zeef er het zelfrijzend bakmeel boven en spatel het er luchtig, maar goed doorheen.
  3. Vet een ronde bakvorm van 24 cm in met boter of margarine. Schep het beslag in de vorm. Bekleed de vorm met het deeg.
  4. Schil de appelen, snij ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Leg de appelschijfjes (overlappend) op het deeg en druk ze licht aan.
  5. Bak de koek ± 1 uur in de voorverwarmde oven.
  6. Neem de koek uit de oven, laat hem kort afkoelen en verwijder dan de vorm. Verwarm de abrikozenjam tot deze net vloeibaar wordt. Bestrijk de koek met de warme jam en laat hem dan helemaal afkoelen.
     
Lekker met: -