Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Courgettesoep
Menugang: Lunchgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Soep, vegetarisch
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
½ liter kruidenbouillon (van tablet)
1 eetlepel pesto
100 ml slagroom
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 minuten Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 minuten zacht koken.
  2. Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer de slagroom en pesto erdoor en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
     
Lekker met: Geroosterd brood