Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Saltimbocca van vis op gestoofde zuurkool
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vis, slank
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
50 gram boter of margarine
1 kleine ui, in dunne halve ringen
350 gram wijnzuurkool
3 jeneverbessen, gekneusd
3 dl gevogeltefond
1 dl droge witte wijn
½ dl slagroom
600-800 gram pangasiusfilet (of een andere stevige witvisfilet)
zeezout
zwarte peper
Enkele verse salieblaadjes
100 gram parmaham, in dunne plakken
2 tl Zaanse mosterd
Verse (platte) peterselie, grof gesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Smelt de helft van de boter en bak de ui hierin zachtjes in ± 5 minuten glazig. Voeg de zuurkool en jeneverbessen toe. Leg het deksel op de pan en stoof de zuurkool zachtjes in 20-25 minuten gaar.
  2. Kook de fond in met witte wijn en room tot ca. 1,5 dl.
  3. Bestrooi de visfilets met zout en peper. Leg een salieblaadje op de visfilets en omwikkel de filet met parmaham. Steek dit eventueel vast met een cocktailprikker. Smelt de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visfilets  ± 5 aan elke kant. Neem ze uit de pan en houd warm.
  4. Schenk de ingekookte saus bij het bakvet, roer de aanbaksels los. Schenk de saus door een zeef terug in de sauspan, roer de mosterd erdoor en breng de saus aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de zuurkool over de borden. Schik de visfilets erop en schep de saus eromheen. Strooi er peterselie over.
     
Lekker met: -