Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hazenrugfilet met pancetta en balsamicojus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Wild, slank, oven
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
600 gram hazenrugfilet (van 3-4 hazenruggen)
8 à 10 plakjes pancetta
2-3 eetlepels olie om te bakken
± 4 dl  wildfond
4 eetlepels balsamico-azijn
50 gram koude boter of margarine, in blokjes
200 gram cantharellen
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de cantharellen schoon en scheur ze in repen.
  3. Omwikkel de hazenrugfilets met de pancetta. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de hazenrugfilets in ± 4 minuten rondom bruin. Neem de hazenrugfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Laat de hazenrugfilets in de oven in ± 8 minuten rosé garen.
  4. Voeg de fond toe aan het bakvocht en kook de fond op hoog vuur in tot de helft van de hoeveelheid. Voeg de balsamico-azijn toe en laat de saus nog ca. 2 minuten zachtjes koken. Breng de jus tegen de kook aan en voeg de boterblokjes al roerend toe.
  5. Verhit ondertussen wat boter in een koekenpan en bak hierin de cantharellen kort.
  6. Leg de cantharellen op een voorverwarmd bord, leg hierop de hazenrugfilets en serveer met de saus.
     
Lekker met: Pompoen-knolselderijpuree of gekookte witlof (zie bijgerechten op deze website)