Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Knolselderijsoep met bieslook
Menugang: Voorgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Soep, vegetarisch
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel boter of margarine
1 ui, gesnipperd
1 knolselderij, geschild, in stukken
1½ liter kruidenbouillon (van tablet)
125 ml crème fraîche
naar smaak bieslook, fijngesneden
zout
versgemalen zwarte peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de ui 2 minuten zachtjes. Voeg de knolselderij toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
  2. Schenk de kruidenbouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de knolselderij in ca. 10 minuten gaar.
  3. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en breng de soep op smaak met bieslook, zout en peper.
     
Lekker met: -