Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Quiche met geitenkaas en gedroogde tomaatjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 80 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Hartige taart, vegetarisch, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 eieren
2 dl crème fraîche
2 dl slagroom
2 eetlepers bieslook, fijngesneden
4 gedroogde tomaten,in reepjes
1 teen knoflook, geperst
zout
peper
5 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid
225 gram harde geitenkaas, geraspt
75 gram verse zachte geitenkaas
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Klop de eieren los met de crème fraîche, slagroom, bieslook, gedroogde tomaten en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bedek een taartvorm met de plakjes hartige taartdeeg. Verdeel de twee kaassoorten erover en giet het eiermengsel erop. Verdeel de kerstomaatjes, snijkant naar boven, over de taart en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
     
Lekker met: Rucola salade