Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Amandelspijs
Menugang: Nagerecht
Porties: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: -
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
sap en rasp van 1 citroen
250 gram blanke amandelen
250 gram suiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maal de amandelen met de citroenschil fijn in een keukenmachine. Voeg de suiker toe en maal het geheel nogmaals fijn.
  2. Doe het mengsel in een kom en voeg zoveel citroensap toe aan de spijs zodat een dikke maar gladde massa onstaat.
  3. Doe de amandelspijs in een luchtdichte bak of wekpot en laat hem goed afgedekt minimaal 1 week rijpen in de koelkast.
 
Tips:
  1. Voeg niet teveel citroensap toe. Voeg precies zoveel toe totdat het amandel-suiker mengsel een geheel wordt.
  2. Voeg (een deel van) het citroenrasp pas op het einde toe, nadat je de citroensap hebt toegevoegd. Je kunt dan naar smaak de citroenrasp toevoegen.
     
Lekker met: -