Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Souffleetjes van kastanjechampignons, knolselderij en kaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 100 minuten
Keuken: overig
Kenmerken: Hartige taart, slank, vegetarisch, oven
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
90 gram oude schapenkaas, geraspt
300 gram knolselderij, in blokjes
2 eetlepels boter + 25 gram extra
100 gram kastanjechampignons, in kleine stukjes
30 gram bloem
150 ml melk
3 eieren, gesplitst + 2 eiwitten
snuf nootmuskaat
snuf gedroogde rozemarijn
zout
peper
4 souffléschaaltjes van 11-12 cm doorsnede en minimaal 6 cm hoog, ingevet
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vouw 4 stukken bakpapier van 40 x 15 cm in de lengte dubbel en zet deze als een kraag met keukengaren vast op de buitenranden van de vormpjes zodat ze hoger worden. Strooi een beetje geraspte kaas over de bodem van de soufflébakjes.
  3. Kook de knolselderij ca. 10 minuten in ruim kokend water met zout, giet af, laat afkoelen en pureer de knolselderij.
  4. Verwarm de 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons tot ze vocht loslaten en gaar zijn. Laat de champignons heel goed uitlekken in een zeef.
  5. Verwarm voor de roux 25 gram boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en verwarm al roerend totdat de bloem gaar is. Giet de koude melk er ineens bij en klop, terwijl je het verwarmt, goed met een garde totdat het mooi glad en gebonden wordt. Breng de roux op smaak met zout en peper.
  6. Schep de roux in een ruime kom en roer de geraspte kaas, knolselderijpuree, gebakken champignons en 3 eierdooiers erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, rozemarijn en eventueel nog wat peper en zout.
  7. Klop in een schone kom de 5 eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken en spatel ze luchtig door het soufflémengsel. Verdeel het mengsel over de vormpjes, strijk de binnenrand van de vorm met een stukje keukenpapier schoon als je er soufflémengsel op geknoeid hebt (dan komen ze mooi gelijkmatig omhoog).
  8. Bak de soufflés 35-40 minuten in de oven. Verwijder het papier en serveer ze. Schrik niet als de soufflés iets inzakken tijdens het serveren, elke goede soufflé doet dat.
     
Lekker met: Groene salade