Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kip in zoetzure saus met ananas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Oosters, Thais
Kenmerken: Kip, roerbakken, slank
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram kipfilet, in blokjes
2 eetlepels bloem
versgemalen zwarte peper
zout
5 eetlepels arachide olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1 dl tomatenketchup
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels limoensap
2 theelepels palmsuiker
1 klein blikje ananasstukjes, uitgelekt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de bloem met peper en zout in een plastic zakje en schud dit even goed om. Voeg de kipfilet toe en meng alles goed, zodat de kipstukjes volledig bedekt zijn met het bloemmengsel.
  2. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak de kip in circa 4 minuten goudbruin. Neem de kip met een schuimspaan uit de pan.
  3. Giet de resterende olie uit de pan, veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit 2 eetlepels olie in de pan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak nog ca. 2 minuten. Voeg de bouillon, tomatenketchup, vissaus, sojasaus, het limoensap en de suiker toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de ananasstukjes toe en laat op laag vuur nog ca. 2 minuten stoven.
     
Lekker met: Jasmijnrijst