Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hertenbiefstukjes met rodeportsaus en paddestoelen
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Wild, slank
Bron: Okoko
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 hertenbiefstukjes van ca. 150 gram, op kamertemperatuur
20 gram boter of margarine
200 gram paddenstoelen, zoals shiitakes of oesterzwammen
100 ml rode port
100 ml droge rode wijn
100 ml wildfond
40 gram ontbijtkoek, in kleine dobbelsteentjes
2 theelepels bruine basterdsuiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook voor de saus de rode port en de rode wijn in een steelpannetje tot de helft in. Voeg de wildbouillon toe. Doe de ontbijtkoek erbij, roer tot de koek is opgelost en het geheel een beetje gebonden is (door de koek). Breng op smaak met de bruine basterdsuiker. Zeef de saus en houd warm.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bestrooi de hertenbiefstukjes met wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur snel rondom goudbruin. Haal de biefstukjes uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal. Zet de hertenbiefstukjes nog ca. 5 minuten in de oven. Laat het vlees afgedekt op een warme plaats nog even rusten.
  4. Bak in het bakvet van het vlees de paddenstoelen aan tot ze gaar zijn. Laat ze even uitlekken, bijvoorbeeld in een zeef. Houd warm tot gebruik.
  5. Verdeel het vlees over voorverwarmde borden. Verdeel de paddenstoelen over de hertenbiefstukjes en lepel er wat van de saus over.
     
Lekker met: Rode kool (zie bijgerechten op deze website)