Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
In hoisin gemarineerde zalm
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Vis, slank, oven
Bron: Delicious (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
stukje verse gemeber van 2 cm, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, in ringetjes
4 zalmfilets van 175 gram
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Roer de sojasaus, hoisin, rijstazijn, olijfolie, citroensap, gember, knoflook en rode peper in een grote kom door elkaar. Voeg de zalm toe en laat in de koelkast 15 tot 60 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Neem de zalm uit de marinade en bewaar de marinade. Leg de zalmfilets op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak de zalm 12-15 minuten in de oven, de vis moet in het midden nog roze zijn.
  4. Breng de bewaarde marinade tegen de kook aan en laat 2 minuten zachtjes koken. Serveer de zalm met de marinade.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en een pittig groentegerecht