Chilikip op een bedje van zoete aardappel en groenten |
|
Menugang: |
Hoofdgerecht
|
 |
Porties: |
4
|
Bereidingstijd: |
115 minuten
|
Keuken: |
Oosters
|
Kenmerken: |
Kip, slank
|
Bron: |
Tip Culinair (niet digitaal)
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediënten |
|
5 eetlepels zoetzure chilisaus
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel sambal
3 enkele kipfilets
500 gram zoete aardappel, geschild, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
peper
125 gram sugarsnaps (eventueel peultjes)
100 gram taugé
2 lente-uitjes, in ringetjes
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Meng voor de marinade de chilisaus, citroensap, 1 eetlepel olijfolie en de sambal. Schep de kipfilets erdoor en laat afgedekt ± 1 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schep de aardappel, 2 eetlepels olie, knoflook, zout en peper naar smaak in een ovenschaal door elkaar. Bak de aardappels in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar, schep ze halverwege om.
- Schep de sugar-snaps door de zoete aardappel in de ovenschaal en bak ze de laatste 5 minuten mee.
- Neem intussen de kipfilets uit de marinade (marinade bewaren) en dep even droog. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de kip in ± 10 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege. Neem de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Schenk de marinade en een scheut water in de pan, roer de aanbaksels los en laat het even zachtjes pruttelen.
- Schenk kokend water over de taugé, laat ± 1 minuut staan, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Leg op elk bord een pluk taugé, verdeel het zoete aardappelmengsel erover, leg de kip erop en schenk de warme marinadesaus erover. Bestrooi met de lente-ui.
|
|
|
|
Lekker met: |
-
|