Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chilikip op een bedje van zoete aardappel en groenten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 115 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Kip, slank
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
5 eetlepels zoetzure chilisaus
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel sambal
3 enkele kipfilets
500 gram zoete aardappel, geschild, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout
peper
125 gram sugarsnaps (eventueel peultjes)
100 gram taugé
2 lente-uitjes, in ringetjes
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng voor de marinade de chilisaus, citroensap, 1 eetlepel olijfolie en de sambal. Schep de kipfilets erdoor en laat afgedekt ± 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Schep de aardappel, 2 eetlepels olie, knoflook, zout en peper naar smaak in een ovenschaal door elkaar. Bak de aardappels in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar, schep ze halverwege om.
  4. Schep de sugar-snaps door de zoete aardappel in de ovenschaal en bak ze de laatste 5 minuten mee.
  5. Neem intussen de kipfilets uit de marinade (marinade bewaren) en dep even droog. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de kip in ± 10 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege. Neem de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  6. Schenk de marinade en een scheut water in de pan, roer de aanbaksels los en laat het even zachtjes pruttelen.
  7. Schenk kokend water over de taugé, laat ± 1 minuut staan, giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
  8. Leg op elk bord een pluk taugé, verdeel het zoete aardappelmengsel erover, leg de kip erop en schenk de warme marinadesaus erover. Bestrooi met de lente-ui.
     
Lekker met: -