Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chinese tomatensoep
Menugang: Voorgerecht
Porties: 10
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Slank, soep
Bron: Overig
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 liter water
1 liter tomatensap
2 kippenbouillonblokjes
Scheutje arachide olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree
6 eetlepels suiker
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels azijn
1 theelepel sambal
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel serehpoeder (citroengraspoeder)
2 eetlepels maïzena
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan met dikke bodem en roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en laat al roerend even bakken totdat het vocht uit de puree grotendeels verdampt is.
  2. Voeg water, bouillonblokjes, tomatensap, suiker, ketjap, azijn, sambal, djahé en serehpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 1 uur doorkoken.
  3. Meng de maïzena met een beetje koud water tot een gladde massa en voeg deze toe aan de soep totdat deze licht gebonden is.  
     
Lekker met: -