Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Advocaatcake met chocoladestukjes
Menugang: Nagerecht
Porties: 16
Bereidingstijd: 105 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Taart, oven, vegetarisch
Bron: Foodies
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
125 gram bloem
125 gram boter + extra om in te vetten
75 gram pure chocolade, grof gehakt
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
2 eieren
1 theelepel bakpoeder
75 ml advocaat
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Vet een cakevorm van ca. 1,5 liter in met boter.
  3. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout met de mixer romig. Roer de eieren een voor een erdoorheen. Meng de bloem met het bakpoeder en roer afwisselend met de advocaat door het beslag. Roer de gehakte chocolade erdoorheen.
  4. Doe het beslag in de cakevorm en strijk glad. Bak de cake 55-60 minuten in de oven. Controleer met een prikker om de juiste gaarheid. Neem uit de oven en laat de cake ca. 30 minuten in de vorm afkoelen. Stort uit de vorm en laat verder afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
     
Lekker met: -