Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Spinazietaart met pijnboompitten
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 55 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Hartige taart, oven, vegetarisch
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
750 gram gewassen spinazie
4 bosuitjes, in ringetjes
2 eetlepels olie
zout
peper
½ theelepel nootmuskaat
5 plakjes bladerdeeg
100 gram geraspte belegen (geiten)kaas
2 eieren
2 dl slagroom
75 gram pijnboompitten
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Oven voorverwarmen op 225°C.
  2. Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  3. In grote pan olie verhitten, spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend in ca. 3 minuten laten slinken. Bosuitjes, zout, peper en nootmuskaat toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes stoven. In vergiet laten uitlekken.
  4. Springvorm van ca. 24 cm doorsnede invetten. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap ca. 2 cm. groter dan vorm. Springvorm bekleden met bladerdeeg en daarbij opstaande rand vormen. Hier en daar met vork gaatjes in deeg prikken. In midden van oven bladerdeegbodem ca. 10 minuten bakken.
  5. Deegbodem uit oven nemen en eventueel bodem omlaag duwen met bolle kant van eetlepel. Kaas over bodem strooien. Goed uitgelekte spinazie hierover verdelen. In kom eieren en slagroom met zout en peper loskloppen en mengsel over spinazie schenken. Pijnboompitten over bovenkant van taart verdelen.
  6. Spinazietaart midden van oven in ca. 25 minuten verder gaar en goudbruin bakken.
     
Lekker met: -