Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Hamtaart met eieren
Menugang: Lunchgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Hartige taart, Pasen, varkensvlees
Bron: Tip Culinair (niet digitaal)
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
6 eieren
3 plakjes bladerdeeg ontdooid
bloem
100 gram gekookte ham in grove stukken
125 ml slagroom
zout
versgemalen peper
nootmuskaat,
75 gram belegen kaas, geraspt
½ bakje tuinkers
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook 4 eieren in 6 minuten bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  3. Vet een springvorm van ca. 18 cm in met boter. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een ronde lap van ca. 22 cm. Bekleed de vorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan. Snij het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  4. Maal de ham fijn in de keukenmachine, meng de slagroom en de 2 rauwe eieren erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel het hammengsel over de taartbodem. Strooi de kaas erover. Leg de gekookte eieren in het hammengsel.
  5. Bak de taart op een richel onder het midden van de oven 40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Serveer de hamtaart warm of lauwwarm en garneer de taart vlak voor het opdienen met toefjes tuinkers.
 
TIP: bedek eventueel de taart de laatste 10 minuten van de baktijd met wat aluminiumfolie. Dit voorkomt een hard velletje op de eieren.
     
Lekker met: -