Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chorizo-kaassalade
Menugang: Lunchgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Salade, varkensvlees
Bron: Allerhande (niet digitaal)
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
3 bosuitjes, in ringetjes
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels groene kruidenmosterd
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel vloeibare honing
zout
versgemalen zwarte peper
1 teentje knoflook
naar smaak basilicum
250 gram kerstomaatjes
100 gram chorizo in plakjes
100 gram belegen kaas, in plakjes
naar smaak zwarte olijven zonder pit
150 gram veldsla
1 bakje tuinkers (75 gram)
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In een kom olie, citroensap, mosterd, Italiaanse kruiden, honing, zout en peper tot een dressing kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Basilicum grof snijden (enkele blaadjes achterhouden voor garnering) en door dressing roeren. Bosui door dressing roeren.
  2. Tomaatjes wassen en halveren.
  3. Chorizoplakjes in dunne reepjes snijden.
  4. Kaasplakjes in dunne reepjes snijden.
  5. Olijven in plakjes snijden.
  6. Veldsla over vier borden verdelen.
  7. Tomaatjes, chorizo, olijven en kaas voorzichtig door de dressing scheppen en over de salade verdelen. Tuinkers van bedje knippen en over de borden verdelen. Garneren met achtergehouden basilicumblaadjes.
 
TIP: Voeg eventueel nog wat gemarineerde artisjokharten toe.
     
Lekker met: Versgebakken broodjes of stokbrood