Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Courgette gevuld met spinazie
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vegetarisch, oven
Bron: Tip Culinair
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 eetlepels olijfolie
300 gram spinazie, gewassen
2 kleine courgettes
zout
peper
2 eieren
75 gram geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 blikje tomatenblokjes
2 eetlepels rode pesto
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en roerbak hierin de spinazie, totdat deze begint te slinken. Neem de spinazie uit de pan en laat in een zeef uitlekken.
  3. Halveer de courgette in de lengte en hol de helften voorzichtig met een lepel uit. Kook de courgettehelften in ruim water met zout in ± 5 minuten beetgaar.
  4. Snij de courgette-­inhoud fijn en meng het door de spinazie.
  5. Roer de eieren los met de helft van de kaas. Roer het spinazie-courgettemengsel door het eimengsel en breng het op smaak met zout en peper.
  6. Leg de courgettehelften op de bakplaat, vul ze met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de rest van de kaas en de pijnboompitten. Bak de courgettes ± 15 minuten in het midden van de oven.
  7. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de ui in ± 1 minuut lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat alles onder af en toe roeren inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng de saus op smaak met de pesto. Serveer de courgettes met de saus.
     
Lekker met: -