Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kip in vijfkruidensaus
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Kip, slank, roerbakken
Bron: Kookboek "China Modern" - Ching-He Huang
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
350 gram kipfilet, in blokjes
2 eetlepels oestersaus
3½ eetlepel maïzena
snuf zout
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel arachideolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel
1 theelepel gedroogde rode chilivlokken
2½ dl kippenbouillon
1 paksoi, gewassen, grof gesneden
2 eetlepels donkere sojasaus of ketjap
2 eetlepels shaohsing rijstwijn of droge sherry
½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
1 bosui, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Doe de oestersaus, zout, peper en 1½ eetlepel maïzena in een schaal en schep de kipfilet erdoor. Zet opzij.
  2. Verhit een wok op hoog vuur en doe de arachideolie erin. Voeg knoflook en gember toe en roerbak ca. 1 minuut. Bak de blokjes kip 3-4 minuten mee tot ze rondom bruin zijn. Kruid met de chilivlokken.
  3. Doe de kippenbouillon en paksoi in de wok en breng op smaak met sojasaus, rijstwijn en vijflkruidenpoeder.
  4. Meng 2 eetlepels maïzena in een kopje met 4 eetlepels koud water. Breng het gerecht aan de kook, bind het met de aangemengde maïzena en roer goed.
  5. Bestrooi het gerecht met bosui en serveer.
     
Lekker met: Jasmijnrijst