Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Kidneybonenburgers
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mexicaans, Zuid-Amerikaans
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Kookboek "Albert Heijn eetboekenreeks - Vegetarisch"
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
100 gram tortillachips naturel
1 rode pepers
1 teentje knoflook
1 blikje rode kidneybonen (400 gram)
2 theelepels shoarmakruiden of cajunkruiden
100 gram geraspte oude kaas
1 ei
5 eetlepels olijfolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. In keukenmachine tortillachips verkruimelen. Kruimels tot gebruik apart zetten.
  2. Kidneybonen in een zeef afspoelen onder koud water en uit laten lekken.
  3. Rode peper halveren, zaden en zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden.
  4. Knoflook pellen en grof hakken.
  5. Kidneybonen, knoflook, peperstukjes en shoarma- of cajunkruiden met een staafmixer tot een grove puree malen. Kaas erdoor mengen. Van bonenmengsel 4 gelijke burgers vormen.
  6. Ei los kloppen. Burgers eerst door ei wentelen, vervolgens aan alle kanten door tortillakruimels wentelen.
  7. In koekenpan met anti-aanbaklaag olijfolie verhitten. Burgers in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.
 
Tip: De burgers kunnen tijdens het bakken uit elkaar vallen. Kijk in mijn blogbericht voor tips.
     
Lekker met: Guacamole (Kijk op deze website bij "hapjes" voor het recept)