Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Maaltijdsalade met kip, mango en andijvie
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Maaltijdsalade, slank, kip
Bron: Boodschappen
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram kipfilet, in blokjes
1 liter kippenbouillon (van een tablet)
500 gram andijvie, fijngesneden
2 struiken witlof, fijngesneden
1 mango, in blokjes
200 gram gekookte sperziebonen, afgekoeld
250 gram feta, in blokjes
100 gram ongezouten cashewnoten
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijn azijn
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels abrikozenjam
zout
peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Kook de kipfilet ca. 12 minuten in de bouillon. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Klop in een grote kom een dressing van de olijfolie, azijn, mayonaise, kerriepoeder en abrikozenjam. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de blokjes mango, feta, kip en sperziebonen door de dressing.
  4. Verdeel de andijvie en witlof over 4 borden. Leg het kipmengsel op de andijvie en verdeel de cashewnoten over de salade.
 
TIP: op deze salade zijn diverse variaties mogelijk. Kijk in het blogbericht voor ideeën.
     
Lekker met: -