Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Couscous met shoarma
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Varkensvlees
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
300 gram couscous
500 gram shoarmavlees
4 paprika's (in verschillende kleuren), in reepjes
1 citroen
½ zakje verse munt (à 15 gram), fijngesneden
3 bosuitjes, in ringetjes
4 eetlepels olijfolie
peper
zout
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. ½ liter water aan de kook brengen, van het vuur af couscous toevoegen en in ca. 6 minuten laten wellen.
  2. In wok 2 eetlepels olie verhitten en shoarma ca. 8 min. op hoog vuur roerbakken. Na 5 minuten paprikareepjes door vlees scheppen en meebakken.
  3. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. Door couscous 2 eetlepels olie, citroensap en -rasp, munt en bosuitjes scheppen. Op smaak brengen met peper en zout.
  4. Couscous over vier borden verdelen, shoarmavlees erop of ernaast scheppen.
     
Lekker met: Komkommersalade