Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Macaroni met pancetta en champignons
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Pasta, varkensvlees
Bron: Foodies Magazine
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram macaroni
zout
versgemalen zwarte peper
300 gram pancetta of spek
500 gram champignons
150 gram rucola
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mascarpone
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de champignons en pancetta (of spek) heel fijn. Pel en snipper de knoflook.
  2. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak er de champignons, pancetta (of spek) en knoflook ca. 10 minuten in. Voeg de mascarpone toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  4. Giet de macaroni af en laat even uitlekken. Schep de macaroni met de helft van de rucola en de helft van de Parmezaanse kaas door het champignonmengsel. Verdeel de pasta over vier borden en verdeel de rest van de rucola en Parmezaanse kaas erover.
     
Lekker met: -