Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Aardbeien met zoete basilicumpesto
Menugang: Nagerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Foodies Magazine
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
50 gram pijnboompitten
1 bosje basilicum
1 eetlepel honing
4 eetlepels olijfolie extra vierge
500 gram aardbeien
versgemalen zwarte peper
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Neem ze vervolgens uit de pan en laat op een bord afkoelen.
  2. Breng ongeveer 1 liter water aan de kook. Pluk de blaadjes van de basilicum, leg deze in een zeef en schenk het hete water voorzichtig over de blaadjes. Spoel vervolgens af onder koud water en knijp zoveel mogelijk vocht uit de basilicumblaadjes.
  3. Hak de basilicumblaadjes en pijnboompitten grof en meng ze met de honing en olijfolie.
  4. Was de aardbeien voorzichtig in koud water en laat uitlekken. Snijd de kroontjes eraf en halveer de aardbeien. Verdeel de aardbeien over vier kommetjes en schep de basilicumpesto er overheen. Maal er tot slot nog wat zwarte peper over en serveer met een bolletje slagroomijs of vanille ijs.
     
Lekker met: Slagroomijs of vanille ijs