Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Compôte van abrikoos en citroenkwark
Menugang: Nagerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Overig
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Vrouwonline
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
100 gram gedroogde abrikozen
½ citroen (alleen de schil)
20 gram hazelnoten (wit, ongebrand)
100 gram kwark
60 ml slagroom
40 gram kristalsuiker
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Wel de abrikozen ongeveer 30 minuten in wat water. Hak de hazelnoten grof. Rasp de citroenschil fijn. Klop de slagroom stijf.
  2. Meng de kwark met 20 gram suiker en de citroenrasp. Schep er daarna voorzichtig de slagroom door.
  3. Doe de abrikozen in een pannetje met het water en de rest van de suiker. Laat in 20 minuten gaar koken.
  4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin.
  5. Pureer de abrikozen met een staafmixer tot een compôte. Voeg indien nodig wat water toe. Laat afkoelen.
  6. Schep de compôte en de kwark om en om in een glas, en bestrooi met de nootjes.  
     
Lekker met: -