Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Italiaanse maaltijdsalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Maaltijdsalade, varkensvlees
Bron: Tip Culinair
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram haricots verts
9 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 theelepel honing
zout
peper
150 gram zwarte olijven, zonder pit
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 teentjes knoflook
4 ciabattabroodjes (afbak)
200 gram Parmaham (vleeswaren)
500 gram kerstomaatjes
150 gram rucola
1 bosje basilicum, blaadjes losgehaald
50 gram Parmezaanse kaas
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing van de afbak-ciabatta's.
  2. Kook de haricots verts in ruim kokend water met iets zout in ± 5 minuten beetgaar, spoel ze daarna af met koud water en laat uitlekken.
  3. Klop 6 eetlepels olie, de balsamico azijn en de honing tot een mooie gladde dressing en breng deze op smaak met zout en peper.
  4. Pureer de olijven, kappertjes en 1 teen geperste knoflook tot een grove tapenade en breng op smaak met peper.
  5.  Snijd de ciabattabroodjes open. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 teen geperste knoflook en bestrijk de ciabattahelften ermee. Bak de broodjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit de rest van olijfolie in een koekenpan. Snij de Parmaham in ± 2 cm brede repen en bak ze in ± 1 minuut knapperig in de olie. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  7. Meng de kerstomaatjes, haricots verts en rucola door de dressing. Verdeel de salade over vier borden en verdeel de basilicumblaadjes erover. Bestrooi de salade met de gebakken Parmaham en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
  8. Bedek de ciabatta’s royaal met tapenade en serveer met de salade.
     
Lekker met: -