Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Chocoladetaart
Menugang: Nagerecht
Porties: 8
Bereidingstijd: 90 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Taart
Bron: Kookboek: Modern Classics, deel 2 - Donna Hay
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor de taart:
150 gram pure chocolade
125 gram boter
3 eieren, gesplitst
35 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
25 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
 
Voor het glazuur:
75 gram pure chocolade
50 ml slagroom
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 130°C.
  2. Laat de chocolade en boter in een steelpan op laag vuur al roerend smelten tot een glad geheel. Zet apart.
  3. Klop de eidooiers, suiker en het vanille extract met een mixer dik en bleek.
  4. Klop de eiwitten in een andere kom tot stijve pieken.
  5. Spatel de gesmolten chocolade door het dooiermengsel. Zeef er bloem, zout en bakpoeder boven en spatel het erdoor. Spatel er dan het eiwit door. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede, ronde taartvorm van ca. 20 cm. Bak de taart 75 minuten in de oven of tot de cake stevig is. Laat afkoelen in de vorm.
  6. Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Laat daarvoor de chocolade met het slagroom in een steelpannetje op laag vuur smelten en roer glad. Laat het mengsel 10 minuten staan en iets dikker worden.
  7. Giet het glazuur over de afgekoelde taart. Serveer de taart met wat opgeklopte slagroom.
     
Lekker met: -