Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Focaccia met olijven en gedroogde tomaten
Menugang: Bijgerecht
Porties: 1
Bereidingstijd: 100 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Brood, oven, vegetarisch
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
500 gram bloem, gezeefd
1 zakje gedroogde gist (7 g)
75 ml olijfolie
100 gram semi-zongedroogde tomaten
100 gram zwarte olijven, zonder pit
1 theelepel grof zeezout
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg 50 ml olie, 250 ml lauw water en 2 theelepels zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe.
  2. Kneed de tomaten en olijven erdoor en maak er een bal van. Leg deze op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrijk met 1 eetlepel olie. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen.
  3. Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 eetlepel olie en leg het deeg erop. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 250°C. Prik met uw vinger kuiltjes in het deeg. Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood 20 minuten.  
     
Lekker met: -