Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Sperziebonen in Szechuanstijl
Menugang: Bijgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Vegetarisch, roerbakken
Bron: Kookboek "De eenvoudige Chinese keuken" - Ken Hom
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1 eetlepel arachide olie
500 gram sperziebonen
2 eetlepels grofgesneden knoflook
1 eetlepel geraspte gemberwortel
3 eetlepels fijngesneden bosui
1½ eetlepel bonenpasta met chili
2 eetlepels Shaoxing rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel ketjap
2 theelepels suiker
1 eetlepel water
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Kook de sperziebonen in ca. 15 minuten gaar. Laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 30 seconden.
  3. Voeg de bonenpasta, rijstwijn, ketjap, suiker en water toen en roerbak 30 seconden.
  4. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en schep ze om tot ze rondom met het kruidenmengsel zijn bedekt. Serveer direct.
 
TIP: zodra je begint te roerbakken moeten alle ingrediënten snel worden toegevoegd. Zet alles dus vooraf klaar, zodat je snel kunt werken.
     
Lekker met: Pittige Chinese gerechten (vooral uit de Szechuan keuken)