Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Pikante garnalen uit Szechuan
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Chinees, Oosters
Kenmerken: Vis, roerbakken
Bron: Kookboek "De eenvoudige Chinese keuken" - Ken Hom
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
1½ eetlepel arachide olie
2 theelepels geraspte gemberwortel
1 eetlepel grofgesneden knoflook
2 eetlepels fijngesneden bosui
500 gram rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels bonenpasta met chili
2 theelepels balsamico azijn
½ theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels suiker
2 theelepels sesamolie
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verhit op hoog vuur de olie in een wok. Voeg de knoflook, gemberwortel en bosui toe en roerbak ca. 20 seconden.
  2. Voeg de garnalen toe en roerbak ca. 1 minuut.
  3. Voeg de tomatenpuree, bonenpasta met chili, balsamico azijn, zout, peper en suiker toe en roerbak nog ca. 3 minuten op hoog vuur. Druppel de sesamolie over de garnalen en serveer direct.
 
TIP: zodra je begint te roerbakken moeten alle ingrediënten snel worden toegevoegd. Zet alles dus vooraf klaar, zodat je snel kunt werken.
     
Lekker met: Sperziebonen in Szechuanstijl (zie bijgerechten op deze website)