Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Babi Pangang
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Keuken: Indonesisch, Oosters
Kenmerken: Varkensvlees
Bron: De Happy Chief Cook
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
Voor het babi pangang vlees:
800 gram magere varkenslappen
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel laos
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel zout
4-seizoenen peper uit de molen
1 theelepel limoensap
2 eetlepels arachideolie
Naar smaak atjap tjampoer, uitgelekt
 
Voor de babi pangang saus:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel arachideolie
2 deciliter kippenbouillon (van tablet)
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1 theelepel sambal oelek
4 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel Shaosing rijstwijn of droge sherry
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel ketjap manis
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Meng voor de marinade van het vlees djahé (gemberpoeder) met knoflookpoeder, uienpoeder, laos, zout, 4-seizoenen peper uit de molen, limoensap en 2 eetlepels ketjap manis. Wrijf het vlees in met het mengsel en laat het minimaal 15 minuten marineren.
  2. Verhit de grill op de hoogste stand.
  3. Verhit de arachideolie in een wok of braadpan. Schroei het vlees aan alle kanten snel dicht en leg de deksel op de pan. Laat het vlees op middelhoog vuur ca. 10 minuten sudderen. Verwijder dan de deksel en braad het vlees nog ca. 10 minuten. Keer tijdens het braden de lappen enkele malen en bedruip met het braadvocht. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de braadtijd de rest van de ketjap manis toe.
  4. Maak ondertussen de babi pangang saus. Hak daarvoor de ui en knoflook ragfijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry of rijstwijn en suiker toe. Blijf roeren tot er een egale saus ontstaat. Laat de saus op een laag vuur nog ca. 3 minuten zachtjes pruttelen. Roer de ketjap manis door de saus en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
  5. Neem het vlees uit de pan en leg in een braadslee. Zet het vlees enkele minuten onder de hete grill, totdat het vlees een korstje krijgt. Snijdt het vlees in repen van 1 centimeter dik.
  6. Leg wat atjar tjampoer op een voorverwarmde schaal. Leg het vlees op de atjar en schenk de helft van de saus erover. Dien de rest van de saus apart op.
     
Lekker met: Jasmijnrijst en Oosterse komkommer salade met taugé (zie bijgerechten op deze website)