Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Couscoussalade met witte kaasblokjes
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Vegetarisch, maaltijdsalade, salade
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
300 gram couscous
1 aubergine
300 gram peultjes
3 eetlepels olijfolie
50 gram zwarte olijven zonder pit
6 eetlepels pastasaus met gedroogde tomaten
200 gram witte kaasblokjes of feta
150 gram veldsla
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Aubergine schoonmaken en in blokjes snijden.
  3. Peultjes schoonmaken.
  4. In pan olie verhitten en aubergine in ca. 10 minuten al omscheppend gaar bakken. Peultjes laatste 5 minuten meebakken.
  5. Olijven in ringetjes snijden. Tomatensaus en olijven door groenten scheppen en tot lauw laten afkoelen. Couscous en kaasblokjes mengen met couscous-groentensaus. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Sla over vier borden verdelen. Couscoussalade erop scheppen.
     
Lekker met: bij BBQ of als buffetgerecht