Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Aziatische koolsalade
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Vegetarisch, slank, maaltijdsalade
Bron: Albert Heijn
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
50 gram sesamzaad
4 cm verse gember, geschild
1 perssinaasappel, uitgeperst
1 citroen, uitgeperst
2 eetlepels vloeibare honing
2 eetlepels sesamolie
175 gram wortel
½ witte kool, savooiekool of Chinese kool, in zeer dunne reepjes
6 lente-uitjes, in dunne ringetjes
50 gram ongezouten pinda's, grofgehakt
Cassavekroepoek
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Rasp de gember. Meng met het sinaasappelsap, citroensap, de honing en sesamolie. Rasp de worteltjes in plakjes en schep door de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Laat de wortelen ca. 30 minuten staan.
  3. Laat de worteltjes uitlekken in een vergiet, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de fijngesneden kool met de wortel, lente-ui en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Voeg het sesamzaad en de pinda's toe en verdeel de salade over 4 borden. Verdeel de cassave kroepoek over 4 bakjes en serveer bij de salade.
     
Lekker met: -