Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Tapas: Spaanse gevulde eieren
Menugang: Hapje
Porties: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan, Spaans
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Kookboek "Het Tapas boek" - Simone Ortega & Ines Ortega
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
4 eieren
8 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
1 geroosterde rode paprika, uitgelekt en fijngehakt
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld, uitgelekt en fijngehakt
Olijfolie
zout
Eventueel peterselie voor garnering
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en vervolgens helemaal afkoelen.
  2. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep de dooiers eruit met een theelepel, zonder het eiwit te beschadigen.
  3. Prak de eierdooiers fijn in een kom. Voeg de fijngehakte olijven, fijngehakte geroosterde rode paprika en fijngehakte kappertjes toe en meng alles goed. Klop er dan voldoende olijfolie door om een glad mengsel te maken. Breng op smaak met zout.
  4. Vul de eieren met een theelepel met de olijvenpasta. Zet de eieren tot gebruik in de koelkast. Garneer de eieren eventueel met wat peterselie.
     
Lekker met: andere tapas gerechtjes