Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gevulde puntpaprika's met pesto en gehakt
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Keuken: Mediterraan
Kenmerken: Gehakt, oven
Bron: Smulweb
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
2 rode puntpaprika`s
250 gram rundergehakt
1½ theelepel sambal oelek
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruidenmix
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel gedroogde oregano
Zwarte peper
2 eetlepels pesto rosso
Parmezaanse kaas, geraspt
100 gram Italiaanse roerbakgroenten, fijngesneden
1 eetlepel olijfolie
100 gram kerstomaatjes, in vieren
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de rode puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaden en zaadlijsten.
  3. Meng in een kom het gehakt met de Italiaanse kruiden, oregano en basilicum. Breng op smaak met peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin het gekruide gehakt rul. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten, sambal en pesto toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg op het laatst de kerstomaatjes toe en bak die kort mee.
  4. Vul de paprika's met het gehakt mengsel en de strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. Bak de paprika's ca. 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
     
Lekker met: Zilvervliesrijst