Zelfgemaakte patat |
|
Menugang: |
Bijgerecht
|
 |
Porties: |
4
|
Bereidingstijd: |
120 minuten
|
Keuken: |
-
|
Kenmerken: |
Vegetarisch
|
Bron: |
-
|
Beoordeling: |
|
|
|
|
Ingrediënten |
|
800 gram patat-aardappelen (bv. Jumbo)
zout
Frituurpan met frituurolie
|
Bekijk de volledige recensie op mijn blog
|
|
|
|
Bereiden |
- Zet een bak koud water met een snuf zout klaar. Schil de aardappelen en spoel ze af. Snijd de aardappelen in plakken van ca. 1 cm en vervolgens in repen van ca. 1 cm. Laat de patat ongeveer 15 minuten staan in het zoute water.
- Verhit ondertussen de frituurolie tot 140°C.
- Spoel de patat af, laat even uitlekken en dep voorzichtig droog met een theedoek. Zet alvast een groot bord klaar en bedek deze met keukenpapier. Bak de patat in kleine porties ca. 5 minuten in de olie, schud zoveel mogelijk olie van de patat en leg de patat op het keukenpapier. Let op: leg de patat zo snel mogelijk op het keukenpapier anders wordt de olie geabsorbeerd. Wees wel voorzichtig, want de patat is erg breekbaar in dit stadium.
- Laat de voorgebakken patat ongeveer 1,5 uur afkoelen.
- Verhit de frituurolie tot 180°C.
- Zet een bord klaar en bekleed deze met keukenpapier. Bak de patat in porties nog 5 minuten in de hete frituurolie. Schud zoveel mogelijk olie van de patat en laat de patat verder uitlekken op het keukenpapier. Breng de patat op smaak met zout en serveer.
|
|
|
|
Lekker met: |
|