Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade NiƧoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gekookte witlof
Menugang: Bijgerecht
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Keuken: -
Kenmerken: Vegetarisch
Bron: Kookboek "Kookook"
Beoordeling:
     
IngrediĆ«nten  
400-500 gram witlof
1 theelepel zout
1 theelepel citroensap
25 gram boter
peper
nootmuskaat
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in stukken van ca. 2 cm.
  2. Breng in een grote pan een laag water (ca. 10 cm) met het zout en citroensap aan de kook. Doe de witlof erin en breng het water opnieuw aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de witlof in 10 minuten gaar.
  3. Giet de witlof af en laat de groente uitlekken in een vergiet. Doe de witlof terug in de pan, voeg de boter toe en laat de groente (met het deksel op de pan) op een laag vuur een paar minuten doorwarmen.
  4. Breng de witlof op smaak met peper en nootmuskaat en serveer de groente in een voorverwarmde schaal.
     
Lekker met: Wildgerechten