Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Bietenrisotto met gegrilde geitenkaas
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Keuken: Italiaans, mediterraan
Kenmerken: Rijst, vegetarisch
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
850 ml groentebouillon (van tablet)
20 gram ongezouten boter
2 teentjes knoflook, fijngesneden
250 gram risottorijst
150 ml rode wijn
400 gram gekookte rode bieten in stukjes
300 gram zachte geitenkaas met korst, in plakken van 1½ cm
50 gram ongezouten, gepelde pistachenoten, grof gehakt
2 eetlepels fijngesneden verse munt
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Breng de groentebouillon aan de kook en houd tegen de kook aan.
  2. Verhit op laag vuur de boter. Bak de knoflook op laag vuur 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 1-2 minuten. Voeg de wijn toe en roer tot het vocht door de rijst is opgenomen. Voeg de bouillon met een soeplepel lepel voor lepel toe, wacht steeds tot alle bouillon is opgenomen en blijf roeren. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is (ca. 20 minuten).
  3. Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand.
  4. Schep de bietjes door de risotto en warm goed door.
  5. Leg de plakken geitenkaas op een stuk aluminiumfolie en leg ze onder de grill tot ze net beginnen te smelten. Serveer de risotto met de geitenkaas erop. Bestrooi met de grof gehakte pistachenoten en munt.
     
Lekker met: -