Volg Testkok op Facebook:

Volg Testkok op Pinterest

Deel deze pagina

De beoordelingen van Testkok
1 ster = Aardig, voor verbetering vatbaar
2 sterren = Lekker
3 sterren = Heel erg lekker, kan niet beter
 


Nog meer lekkere recepten
Bonbon van gerookte zalm
Vijgen-sinaasappeljam
Ravioli met tomaten-mascarpone saus
Aardbeien-mascarpone-ijs
Salade Niçoise
Vietnamese maaltijdsalade met kip
Quiche Lorraine met prei
Banaan-kaneel-muffins
Gestoofde kip met tomaat en basilicum
Coquilles met chorizo
Gebakken vis met Aziatische kool, venkel en bacon
Menugang: Hoofdgerecht
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Keuken: Oosters
Kenmerken: Vis, slank
Bron: Delicious
Beoordeling:
     
Ingrediënten  
4 zeebaarsfilets (of een andere stevige witvisfilet) met vel à 200 gram
2½ eetlepels olijfolie
2-2½ eetlepels sojasaus
3 plakken bacon, pancetta of rauwe ham, vet verwijderd, in luciferreepjes
1 kleine venkelknol in dunne plakken
¼ savooiekool, in dunne reepjes
½ theelepel komijnzaad
2 theelepels honing
1-2 bosuitjes, voor garnering
Bekijk de volledige recensie op mijn blog

     
Bereiden
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snijd het vel van de vis in (om te voorkomen dat de vis opkrult) en bestrooi de vis met zout en peper. Verhit 1½ eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de vis, met de velkant onder, 3-4 minuten tot het vel knapperig is. Leg met de velkant boven op een licht met olie bestreken bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel sojasaus. Bak 5 minuten in de oven of tot de vis net gaar is.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in de pan op middelhoog vuur. Roerbak de bacon en venkel 2-3 minuten tot de bacon knapperig wordt. Voeg de kool en komijn toe en bak 2-3 minuten tot de kool begint te slinken. Voeg de honing en de sojasaus naar smaak toe en schep alles door elkaar.
  4. Verdeel de kool over 4 borden, leg de vis erop en besprenkel met sappen uit de pan. Garneer met bosui.
     
Lekker met: -